tiistai 2. joulukuuta 2014

22

22 yötä aattoon. Kolmeviikkoa ja yksi yö. Nyt vielä ihanan rauhaisat ja leppoisat tunnelmat. Naatiskellaan vaan. Kolmen viikon päästä onkin puuhaa vaikka kuinka. Onneksi ollaan koko perhe silloin lomalla ja yhdessä kotosalla.

Kävin muuten jouluruoka ostoksilla jo. Suosittelen. Ostin juustoja, jauhoja, sokeria, pähkinöitä, mantelia, voita, lanttua, porkkanaa, perunaa ym ym.... Joulunruuatkin siis jo mietitty mitä teemme ja haluamme syödä. Tein myös kaksi erillistä ostoslistaa. Toisessa säilyvät, toisessa ei niin hyvin säilyvät. Ja kaiken tuon säilyvän jo ostin.        Tää on parasta. Mulla on rento joulukuu ilman ressiä luvassa.

Tiijättekö mitä muuten just tajuttiin eilen. Meijän nuorimmainen tyttö ei puhu oikein tätä suomea niinkuin kuuluisi. Ja meijät passitettiin puheterapeutille.

Männään männään, mutta ei kyllä olla yhtään huolissaan sillä useimmat ymmärtävät neitiä täyvellisesti vaikkei niitä sanoja niin tulekkaan.

Mutta tyttöhän puhhuu oikein levveetä savvoo.....   mämee    (minä menen)   Minkäs sille voi että assuu Keski-Suomessa eikä kaikki vain ymmärrä. Mutta kun on savolaeset sukujuuret niin semmosta se on.


Joulukuu ja viimeiset orvokit vain sinnittelee. Luonto on valtavan kaunis paikka. Vaikka on pimeää ja märkää ja kaipaamme lunta niin silti sieltä löytyy kaikkea ihanaa. Menninkäisen ja Murusen kanssa kävimme viemässä joulupuu paketteja.  Voin vain toivoa että nämä menevät tarpeeseen ja saajat ilahtuvat.

 Ja koska paketit vietiin kirjastoon niin eihän sieltä tyhjin käsin päässyt kotiin.


 Nyt olikin tonttu jättänyt lapsille niin isot kirjekuoret etteivät mahtuneet sukkiin. Onneksi olivat kuitenkin kevyet ja sai pyykkipojilla roikkumaan sukkaan.


 Omasta kalenteriluukustani löytyi jouluisia muistilappuja. Nämä tulevatkin tarpeeseen tälläiselle huonomuistiselle Muorille sekä puisia enkeli koristeita, vaikka askarteluun.  Kiitos Weba.


 Body shopin kalenterista tuli kynsiviila. Tätä on nyt vissiin opeteltava käyttämään.  Kauniit kädet teemalla siis jatketaan.
 Webalta tuli myös lapsille joulusukkiin yllätykset ja askartelutarpeita niistäkin.        Kiitos. Nämä tulikin tarpeeseen sillä viikonloppuna tarkoitus ahkeroida lasten kanssa heidän ystävilleen joulukortit. ( jokaiselle neljälle oli siis omaksi tälläinen kasa)   Piparkakkutyypit olivatkin mangneetteja.
Pirpana 10 v ilmoitti että kouluun pitää viedä tonttuasu joulujuhlaesitystä varten. Hetken mietin että mistähän mie ny tonttuasuksi muutun kun ei valmiinakaan ollut. Pyörittelin peukaloitani ja tuumailin että mitäs nyt. Kunnes idea syntyi ja kaikki tarpeet löytyivätkin kotoa valmiina. Oli helppo ja nopea tehdä.

Pieneksi jäänyt tonttumekko. Sakset, kulkuset, nauhaa, lankaa ja neula.Kelpasi tonttutakki neidille ja oli saanut koulussa kehujakin tässä. Varsinaiseen esitykseen sitten vielä punaiset tossut jalkaan ja yksiväriset housut ja paita päälle.  ( tuumailin että minäkin saattaisin halua tälläisen takin itselleni)
3 kommenttia:

  1. Hyvä että tulevat tarpeeseen :) luovaa toimintaa tonttupuvun kanssa.

    VastaaPoista
  2. ai niin, muistivihkon lappuset käyvät myös askarteluun :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä Weba. Käyttöön kyllä pääsivät kaikki. Ja kiitos, hyvä tuli vaikka itse sanonkin. Mielikuvitusta kun käyttää ja näkee vähän vaivaa niin saattaa monesti päästä aika halvalla.

    VastaaPoista