perjantai 5. joulukuuta 2014

19 yötä. Viides luukku.

Ensimmäinen hyasintti puhkesi kukkaan.    Minulla ei ole sisällä ollenkaan kukkivia kasveja, paitsi jouluna.Silloin kukavat valtaavat kotimme.
Ja toki anopinkieli ympärivuoden joka toissakesänä innostui ensimmäistä kertaa kukkimaan. Seuraavaa kertaa saamme varmasti taas odottaa.
Joulukalenterista paljastui pussillinen kuumaa kaakaota ( tai maito piti lämmittää ja lisätä itse) Missä oli mukana pieniä vaahtokarkkeja. Hetken kesti aamulla unisena huonosti nukutun yön jälkeen tajuta mitä tuo edes oli. Mutta samalla hörpin sitä kun blogia päivitän ja oikein herkullista on.
Kiitos Tea.


Kosmetiika kalenterista tuli ihanaa kimaltavaa vartalorasvaa. Ja se oikeasti kimaltaa. Tätä pitää käyttää harkiten.

Että mie oon ihastunut uuteen kameraani. Saan taltioitua kimalluksenkin. Ei miun kännykkä tälläiseen pysty.

Huomenna onkin itsenäisyyspäivä.   Olemme ensimmäistä kertaa vuosiin kotona emmekä joulureissuja tekemässä. Joten on ihan sitä vähän juhlittava. Hyvän ruuan ja perheen parissa. Eilen sitten miettiessäni että mitäs se hyvä ruoka olisi muistin että meillähän on hirveä pakkasessa. Kiitos isäni ja meidän mökkimaiden metsästysseuran jotka ovat ystävällisesti meillekkin sitä jakaneet palaset.

Mutta mitä hirvestä.     Routapaistia, ei tarvitse edes sulattaa.    Ohje mm  täältä

Hirvi tai poro paisti heitetään jäisenä 80 asteiseen uuniin, ei nestettä, ei mausteita. Jäisenä vain sinne.  Jätetään yöksi sinne.  Helppoa vai mitä.

Kuulostaa oudolta, hyvän lihan pilaamiselta ja haaskaamiseltä. Mutta lopputulos ei ole sitä.
 Liha uunista tullessa, Täydellisen kypsää ja mehevää.
 Seuraavaksi keitetään mausteliemi.
Ja sitten lihaupotetaan siihen. Kelmu päälle ja jääkaappiin maustumaan ainakin vuorokaudeksi, ehkä jopa kahdeksi.

Huomenna sitten hirven routapaistia luvassa.
Meillä tosiaan mennyt aina joulunalus aika siihen kun ajellaan sinne sun tänne, käydään tuolla ja täällä kylässä. Istutaan autossa, vietetään jokapaikassa ihan liian vähän aikaa.

Tänävuonna päätimme että nyt ei. Emme käy koko joulukuussa kauppaa kauempana. Olemme kotona, nautimme jouluvalmisteluista ja yhdessä olosta, Toisistamme.

Sukulaiset ja ystävät ovat toki erittäin tervetulleita ajelemaan meille tänävuonna. Lupaan laittaa pöydän koreaksi ja tarjota yöpaikan.


Mukavaa vaihtelua.  Tämä taidetaan ottaa tavaksi, Tai ehkä vuoro vuosina.   On ihanaa saada laitella kotona rauhassa joulua. Puuhailla ja nauttia, olla vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti