torstai 4. joulukuuta 2014

20 yötä. Neljäs luukku.


Jäipäs päivitys myöhään. Mutta sellaista se välillä vain on.     Keittiön ikkuna kaipasi kipeästi jouluvaloa. Mutta ikkuna jo täynnä joulukukkia, lisäksi jouluverhot, pöydällä kukkia ja kynttilöitä. Ei tähän hässäkkään enää mitään suureleistä mahtunut. Mutta ilves lasitölkki, sinne ihania pentikin lasipalloja ja ledivalot (vaalealla johdolla, kyllä rakas mieheni. Vaikka meiltä olisikin löytynyt mustalla johdolla olevat valmiiksi niin tänne oli aivan pakko ostaa kirkkaalla johdolla olevat) Omasta sukkakalenteristani tuli ihanaa skräppäys paperia. Tämä ei mene meillä hukkaan. Jos ei tänäjouluna tule käyttöön kun kortit on jo tehty niin ei ensijouluunkaan pitkä aika ole ja varmasti tulee tarpeeseen. Kiitos  JOULUNMIELTÄ.
 Toisesta kalenterista tuli ihanan tuoksuista suihkusaippuaa. Tätä säästelen aattoon mutta varmasti tulee käytettyä pois.


 Minun jouluruusuparkani. Siis se minkä ostin kuukausi, pari sitten. Siihen ilmestyi kirvoja. Liekkö tuli jäkälän mukana vaiko oli valmiina. Ei mitään kivoja seuralaisia.  Hengissä ruusu on ihmekyllä edelleen. Onneksi ollut leutoja kelejä. Viettää nyt aikaa kuistilla lasisessa minikasvihuoneessani.

Mutta tänään kaupassa näin tämän sievän pikkukaverin. Kukkia ei ollut vielä yhtään mutta useampi nuppu tulossa. Ja hintakin kun oli vain 6euroa niin mukaanhan tämä lähti.  Toivotaan että kukinta ajoittuisi aatoksi.
Tässä vielä parikuvaa ikkunan valosta.Ai niin, lapset saivat tänään sukkakalenterista euroja. Lupasin että käydään samantien tuhlaamassa ne.   Kesti siellä kaupassa aikansa kun neljä lasta koettaa valita mitä haluaa ja mihin rahat riittää. Mutta lopusta saivat päätöksensä tehtyä.
Lapset lähtivät sitten isin kanssa kotiin ja itse jäin ostamaan, taas kerran, ne viimeiset joululahjat. Esikoiselle ihanan pehmoinen aamutakki ja aamutossut. Ja Menninkäisellä laittoi kummisetä rahaa ja käski minun toteuttaa toiveen niin sai tyttö pukinkonttiin himoitsemiaan leegoja.


Mutta hyvää yötä ja illanjatkoja. Itse menen nyt silittämään juhlavaatteita kun koululaisilla huomenna itsenäisyyspäivän juhla ja tuli käsky laittaa parasta ylle. Poikasen puvussa oli vain lahkeet lyhyet niin ei nyt ihan niin hienona pääse matkaan. Mutta löytyi sieltä onneksi siistä ylle.

Ja jos sen jälkeen pääsisi kalenteriluukut etsimään sukkiin sujautettavaksi.


Ja vielä, kotimatkalla tapasin joulupukin ja tontun ja sovittiin heidän kanssaan että tulevat yhdessä tuumin meillä aattona vierailemaan.

Kyllä nyt alkaa olla kaikki tärkeimmät asiat sovittuna ja järjestyksessä.  Tule tule joulu kultainen.

2 kommenttia:

 1. Sinua on kyllä luukkujen kanssa hemmoteltu. Mahtava luukku jälleen kerran. Ja ihanan jouluinen tunnelma täällä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Tämähän on kuin pikkuinen joulu joka aamua.
   Kiitos, siihen ihanaan jouluiseen tunnelmaan pyrinkin. Valoa ja lämpöä tänne pimeyden keskelle.

   Poista