tiistai 29. joulukuuta 2015

Vinkki joululaatikoiden tekoon.

Porkkana, lanttu, bataatti yms voi hyvin keittää ja soseuttaa jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Tässä oma vinkkini laatikoiden tekoon.

Pakasta valmissosee isossa minigrip pussissa. Nosta n. vuorokausi aikaisemmin sulamaan.

Minkä jälkeen








Avaa pussi ja taita vähän reunoja alas. Varmista että pysyy pystyssä.




Lisää muna, mausteet, kerma, korppujauho yms.





Purista pussista ilmat ja pois ja sulje se huolellisesti Minkä jälkeen pussinpäältä käsillä möyhennät kaikki aineet sekaisin.



Leikkaa pussin kulma auki ja pursota massa uunivuokaan.



Lisää päälle vähän voita ja heitä käytetty pussi roskiin.      Aikaa menee vain muutama minuutti eikä tulee yhtään ylimääräistä tiskiä.
Laita vuoka uuniin ja paista kasvislaatikko kypsäksi.



Ja näin saat laatikon tuoreena joulupöytään.






Ja jos laatikoita jää joulunjälkeen yli pakasta taas ylimenevä osa pusseissa ja saat ihanaa täytettä kasvissosekeittoihin ja sämpylöihin.


Ottakaa vinkki talteen, helpottaa joulukiireita ja saa tuoreet laatikot joulupöytään. Kyllä se ensijoulu sieltä jo lähestyy.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tuo on tosi kätevä systeemi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. On tosiaan toimiva systeemi. Pelkkä sose vie pakkasessakin vähemmän tilaa kuin laatikot.

      Poista