perjantai 4. joulukuuta 2015

Neljäs joulukuuta. Tauno leipoo.

Olipas ihanaa, vaikkakin vähän kummallista, herätä aamulla tuoreen leivän tuoksuun.

Tauno, meidän leipuritonttumme Tauno oli yöllä leiponut meille peltirieskaa. Ja kortissaan lupaili vielä lapsille aamupalaksi kaakaota.

Tituleerasi itseään leipurimestariksi.
Kamerastani löytyi näköjään kuviakin kun Tauno Tonttu on leipomispuuhissa.     Jauhoissa koko tonttu. Kukahan tuon putsaa.

 Mutta hymyssä suin. Taisi olla hauskaa puuhaa Taunosta tuo leipominen.

 Oi voi, toivottavasti Tauno muisti pestä jalat. Pitäähän sitä rieskaan kuoppia tehdä mutta jaloillaanko tonttu ne teki?
Mutta näin herkullista tuoretta leserieskaa se Tauno oli saanut paistettua. Lämintä vielä, pinnalla oliviiviöljyä, suolaa ja rosmariinia.


Päivän kalenteriluukut olivat lapsille hernepussit ja minulle kosmetiikka kalenteristani silmänrajauskynä. Piti kyllä googlettaa miten tätä käytetään ja vaatii opetteluhetken. Valkealla päällä saa avarrettua katsetta ja suurennettua silmiään.          Tarttee tosiaan opetelle.

Mutta tykkään.


 
Mukavaa jouluista perjantai päivää teille.  Me lähdemme Murusen kanssa villalankakaupoille ja illalla valmistaudumme pienelle jouluvierailulle.

2 kommenttia:

 1. Ihana tuo teidän Tauno! Ja aikaansaava! Voi kunpa meidänkin talon tontut leipoisivat yöllä!
  Sait hienon silmänrauskynän! Minä sain ihan tavallisen mustan rajauskynän. Ihan kiva yllätys oli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä juuri mietin että raaskiiko Taunoa laskea takaisin korvatunturille ollenkaan joulun jälkeen. Niin kätevä pikkuapuri on.
   Herkullista rieskaa kyllä teki.
   Rajauskynä on kyllä kiva. Jos olisin ostanut niin varmasti tavallinen olisi päätynyt mukaani. Mutta kiva päästä tuollaistakin testaamaan.

   Poista