lauantai 5. joulukuuta 2015

5. Tauno tien päällä.

Aamusella meinasi tulla hätä, ei löydetty Taunoa mistään. Lapset kiersi koko talon lävitse, mutta ei löydetty tonttua. Kadonnut kuin tuhka tuuleen.


Kalentereista löytyi kuitenkin yllätykset, lapsille otsalamput. Niillä onkin seikkailtu tänään kovasti. Ja minulle iso pullo ihanaa marjaisaa suihkusaippuaa.  Kuvia ei nyt tähän hätään löydykkään.Mutta Tauno Tonttu löytyi, Tauno oli niin innoissaan meidän reissusta että oli kiivennyt jo autoon valmiiksi odottamaan. Tauno onkin seikkailijatonttu joka tykkää reissata.Tänään lähdettiinkiin tienpäälle metsästämään täydellistä joulukuusta. Ja löytyihän niitä.   ( ihan omasta mettästä kuuset haettiin)


Aikamonta kuusta vai mitä. Yksi vain tulee sisälle joulukuuseksi. Loput pääsevät eläimiä ilahduttamaan. Järsittävää, nokittavaa ja tutkittavaa pikkuisille pöppänöillemme.

Tässä vielä pari kuvaa eiliseltä. Minun joulupöydästäni on ehdottomasti löydyttävä suolalohta. Ja nyt senkin saanti on varmistettu. Eilen suolasin lohen jääkaappiin ja tänään laitoin pakkaseen.
Mukavaa itsenäisyyspäivä viikonloppua. Nauttikaa elämästä. Enää 19 yötä jouluaattoon.

5 kommenttia:

 1. Hurjan lähellä joulu jo on! Miten se voikaan tulla aina näin vauhdilla vaikka koulutus aloitettu aikoja sitten?
  Ihana tonttu ja vaikuttava pino kuusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niinpä. Ei ole enää montaa yötä kun onkin jo aattom

   Poista
 2. Suolalohi on ollut ihan lempparia pienestä asti. Mun äidin vanhempien kotona oli sitä lapsena muulloinkin kuin jouluisin ja taitaa sitä olla vielä nykyisinkin. Ainakin kesällä oli, kun käytiin mun kotiseudulla.

  Kalaruoat on muutenkin ihan herkkua vaikka silliä olen oppinut syömään vasta näin vanhempana, tosin ne on vieläkin välillä aivan liian suolaisia.

  VastaaPoista
 3. Siun pitää tehdä itse kalasi niin saat vähemmällä suolalla. Syödään meilläkin muulloinkin mutta aattona on ehdottomasti oltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja suolakalan kuuluukin olla tosi suolaista, ainakin minusta.

   Poista