maanantai 31. lokakuuta 2016

Piparkakku ja voitaikinat tehty

Viikonloppuna oli kunnon leipomisurakka. Tein isot,oikeasti isot,satsit piparkakkutaikinaa ja voitaikinaa.
Piparkakkutaikinaa sekä vaaleana että tummana.
Ja pitihän sitä voitaikinasta ensimmäiset tortut leipoa,vaniljakreemillä.

Voita meni 7kg,jauhoja ja sokeria myös reilusti. Mausteita.


Koko talon valtasi ihana tuoksu.


Taikinat menivät raakana sopivina annoksina pusseihin. Ja pakkaseen.

Sieltä on helppo napata ja leipoa piparkakut ja tortut tuoreena pöytään.





Ja saattoi tuota piparitaikinaa eksyä vähän suuhunkin.


Ja toiveissa onkin nyt ettei tänävuonna enää tarvitsisi taikinaa tehdä vaan nämä riittäisivät.  Saa nähdä miten käy.


Samalla juhlittiin Pirpanen synttäreitä. Kavereita,leffaa,pitsaa ja mässyä.  Ei muuta tarvittukaan.

4 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä kätevää! Ja varmasti tulee hyvää, kun on itse tehty taikina. Ja nyt kun taikinoista puhutaan, niin voikohan pizzataikinaa pakastaa? Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Itse tehty taikina olisi varmasti huippuhyvää. Ekat kaupan taikinasta tehdyt piparit paistui eilen. Torttuja meillä ei oikein kulu, niin niitä ei juuri tehdä. :)

    VastaaPoista
  3. En ole testannut pitsataikinan pakastusta. Mutta miksi ei. Teoriassa pitäisi onnistua kun ei hiivakaan kärsi pakastamisesta. Jos testaat niin kerro miten onnistui.


    Kiitos. On näppärää ja itse tehty taikina on tosiaan hyvää.
    Jouluinen,me laitetaan torttuihin vaniljakreemiä. Niin on aina maistunut kaikille. Luumuhillo ei ole ihan jokaisen makuun.

    VastaaPoista
  4. Anteeksi,siis Joululainen.

    VastaaPoista