perjantai 6. helmikuuta 2015

Värihaaste 4/5 Vihreä.

Meillä ei ole vihreitä tekstiilejä, vihreitä huonekaluja tai vihreitä seiniä.

Mutta viherkasveja on aina oltava edes muutama.  Kevättä kohden virheän sävyt vain lisääntyvät kun istuttelen siemeniä ja pian joka ikkunalla vihertääkin.    Nyt on ulkona valkoista, mutta kesällä sielläkin vihertää.


 Hifistely jatkuu. Alussa laitoin taimille lisävaloksi ihan tavallisen lukuvalon. Mutta kaupassa tarttui mukaan kasvivalo. Ei tuota lainkaan uv valo vain sinistä ja punaista valoa mikä on kasveille tärkeää.     Menninkäinen ainakin ihastui uuteen pinkkiin valoon keittiön ikkunalla.      Jännitysellä odotan miten taimet kasvavat nyt. Jouluna lahjaksi saatu amaryllis jaksaa edelleen ilahduttaa meitä.  Tästä kukasta on iso ilo. Jokos te olette luopuneet joulukuusistanne?    Me ei olla. Meidän kuusi on isossa ruukussa kylmällä kuistilla ja voi erinomaisesti.   Teinkin päätöksen että sitä ei hävitä vaan saa  olla siellä niin kauan kuin voi hyvin. Koristeet ollaan kyllä riisuttu.


 Huonekuusi.   Alkoi tuntumaan että täkäkin kaveri ehkä ansaitsisi lisävaloa.  Ehkä jokupäivä. Viihtyi kuitenkin hyvin eteisen viileällä ikkunalla, ei raaski valoisempaankaan paikkaan siirtää ettei tule liian lämmintä, että ehkä se lisävalo viimeistään syksyllä voisi olla aiheellista.Anopin kieli. Jos tämä kaveri kuolisi minua tosiaan harmittaisi.  Tämän kasvin "mummo" on nimittäin minun mummoltani.  Mummoni antoi pistokkaan äidilleni joka antoi sen sitten minulle.  Mutta toistaiseksi hengissä ja kerran jopa kukkinut.   Kesäksi pääsee taas kasvihuoneeseen missä tuntuu viihtyvän.

Vähän vielä eläimistä.....

31 yötä niin haen meidän pikkuiset pupsipallerot kotiin.


Kanaset kotiutuvat noin viikonpäästä. Tarkkaan aikaa ei tiedä kukaan. Riippuu siitä milloin pikkuiset kuoriutuvat.
Muistettiin että meidänhän pitää rekisteröidä "tilamme" kanojen takia.   Luulin että raksi ruutuun ja allekirjoitus niin homma on selvä.     Niitä papereita olikin vähän enemmän.     Näihin tarttee ihan syventyä että tulee oikein täytettyä.     Homma on kyllä sitten selvä, mutta paperihommiksi meni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti