torstai 12. helmikuuta 2015

Istuintyynyjä

 Lasten tuleviin huoneisiin tulee jokaiselle oma koulupöytä. Ja nehän tarttee penkit. Aikani nettikauppoja surffailessani totesin että koululaistuolit ovat joka mallia surkea, tai sitten mallia törkeen kallis. Eli ei kiitos kumpiakaan meille.

Mutta mutta, löytyyhän meiltä kotoa juuri neljäkappaletta bonanza tuoleja joissa on aivan loistava istua. Lapsetkin mielellään valkkaavat nämä pyllynsä alle, itse käytän ompelupöydän ääressä.
Eli niistä tulee tuolit lasten huoneisiin. Mutta onhan ne vähän kovat pyllylle.   Ostetaan istuinpehmusteet. Juu, tämä oli jo päätetty.     Tai, ei sittenkään. Kerran on käsistään kätevä ementä talossa  ( vähän omakehu haisee ny)    ja tarpeetkin löytyy niin teenpä itse.
Rahaa meni pikkasen sähköihin mitä ny ompelukone vie. Mutta ei lasketa sitä.


Tarvittiin siis lapsen sängyn vanha patja mikä lojunut turhana.


 Leikataan ne penkin kokoisiksi ja oikean mallisiksi.


Seuraavaaksi kaivellaan vanhoja räsymattoja mistä raaskii luopua ja mitkä ovat oikean värisiä.

Ja leikataan nekin oikeanmallisiksi.  Kaksinkerroin toki että tulee ylä ja alapuoli. Sekä pehmusteen paksuus otettava huomioon. Eli sivuillekkin varattava räsymattoa.

Ja ottakaa huomioon että tästä tulee aika paksu paketti. Räsymatto kaksinkerroin. Jos ei omassa ompelukoneessa riitä voimat niin alapuolen voi tehdä ohuemmasta kankaasta. Otetta vain huomioon että on tukevaa kangasta eikä luista. Muuten lähtee tyynyt karkuun penkiltä. Mattojen reunat kannatta ehdottomasti siksata huolella. Muuten voi olla pian entinen matto kun on lähtenyt purkautumaan.


 Tälläinen siitä sitten tuli. Ängetään pehmuste sisään. Ja ommeltaan käsipelillä takasauma umpeen, tai saa sen toki koneellakin ommella, mutta ainakaan minun koneeni siihen ei pystynyt.


Ja tälläisiä niistä sitten tuli. Neljä kappaletta tein. Jokaiselle lapselle omansa.


Kannattaa sitten ottaa huomioon maton paksuus.
Ohuempaa helpompi ommella, mutta itse tein niistä mitä kotoa löytyi.


Lujille joutui minun koneeni. Sai olla kaikki langansäädöt löysimmillään.


Eikä tämä ihan ongelmatonta ollut, neuloja katkesi, pölyn määrästä meni kone ihan solmuun. Sai putsata ja selvitellä. Mutta hommat saatiin jatkumaan.
 Ja purkautumaan tosiaan lähtee helposti.
Nämä kannattaa ottaa huomioon, ja oppia virheistään niin hyviä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti