sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pupula

Vielä  15 yötä siihen että saadaan puput kotiin.

Meille on siis tulossa kolme jättisekoitus siskosta. Kaksi valkeaa, ja yksi sininen (harmaa)        Kovasti jo odotellaan pikkuisten kotiutumista. Mutta ikää kun on vasta 6viikkoa niin vielä hetken saavat kasvaa mamman hellässä huomassa hyvän kasvattajan luona.

Puput pääsevät asustamaan lopputalveksi, kevääksi minun "kuntosaliin"      Kunhan vähän kasvavat ja alkavat kunnolla luottamaan meihin ja sopeudutaan toisiimme kaikinpuolin niin sen jälkeen muuttavat sinne kapulaan ja saavat ison ulkohäkin käyttöönsä.  Siis lämmitetyt sisätilat, joko jakavat ne kanojen kanssa, jos tulevat toimeen, jos eivät niin jaetaan tilat kahteen osaan. (tutustuminen tehdää pikkuhiljaa, pupsit saavat kyläillä kanojen luona alussa)   Lisäksi ulkohäkkiin tulee eristetty koppi jotta voivat viettää enemmän aikaa ulkona. Kanat kun on suljettava sisälle herkemmin.   Sekä suunnitelmissa on myös maanalainen luola. Katsotaan nyt kun päästään tätä häkkiä tekemään että mitä kaikkea sinne tuleekaan.

Siellä ei ole mitään mitä saisivat tuhottua, tai mikä haittaisi vaikka jyrsittäisiinkin.  Painoja tuskin houkuttelee jyrsiä.

Tänään paikka kuitenkin sisustettiin kani ystävälliseksi.   Tarkastettiin että on turvallinen, ei ole johtoja tms vaarallista pienten hampaiden ulottuvilla.

Mattoja tassujen alle, virikkeitä, pesäkolo, vessa asia  (opettelevat jo kasvattajan luona sisäsiisteyttä)    oma koppi.        Heinää, ruokaa, oksia, vettä yms toki vielä vietävä tuonne. Mutta ne laitetaan vasta sitten edellisenä päivänä.     Heinät onkin jo sovittu ostavamme maatilalta mistä saadaan ne luomuna.
 Pitäähän vauvoilla leluja olla    ;)     katsoo sitten valvotusti mitkä kestävät käytössä ja mitkä takavarikoidaan samantien.

Mitämieltä olette tuosta pesäkolosta?    Tarvitsisko suuaukon olla pienempi?


 Vessalaatikko ja heinähäkki nurkassa.      


Tälläistä siis tulossa meidän pupuille, ruokaa ostettua, harjoja ja kynsisakset, ruokakupit ja juomapullot.  Heinät haetaan ensiviikolla.

Nyt saa kehua ja haukkua.   Vielä on kaksiviikkoa aikaa korjata virheitä ja tehdä paikasta takuulla pupuystävällinen.

2 kommenttia:

 1. Tää on kyllä kiva! :) Jos kanit ei oo vauvana vielä sisäsiistejä, vessoja voi laittaa useemman, että osumaprosentti niihin kasvaa :D Mistä tuo putki on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Laitettava toinen vessa vielä. Vaikka harjoittelevat kyllä kasvattajan luona jo vessassa käyntiä. Mutta vauvojohan ovat vielä.
   Putki on mieheni työpaikalta ylijäänyt. Pääsi meille hyötykäyttöön.

   Poista