keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kesään valmistautumista, siementen istuttamista.

Vaikka ulkona on valkeaa ja lunta on on ehkä jo vähän liikaakin. Pieni pakkanen, aurinkoa ei ole näkynyt pitkään aikaan. Valoisa aika on lyhyt ja hämärään on jo tottunut.

Niin silti se kevät sieltä hiipii.  Päivät piteneät hitaasti mutta varmasti.    Ajatuset alkavat siirtyää kevääseen. Kasvihuone näyttää niin pieneltä valtavien lumikinosten keskeltä. Mutta ihan pian ne sulavat, aurinko tulee esiin ja luonto herää.  Kasvihuone kaipaa elämää sisällensä.

On aika aloittaa taas istutuspuuhat. Jotkut vaatiat aiemman istutuksen kuin toisen jotta ennättävät kasvaa ja tuottaa satoa.  


Ensin lajitellaan siemenet, mitä on istutettava milloinkin.        Itse tykkään liottaa siemeniä hetken vedessä. Nopeuttaa yleensä itämistä pikkaisen, mutta eihän tämä nyt mikään välttämättömyys ole.

 
 kolmea erilaista chiliä sekä paprikaa ja aivan ihania pinkkejä pelarguita.

Tässä välillä oli hyvä paistaa kasa vohveleita välipalaksi nälkäisille lapsille.

 
Sitten istutuspuuhiin. Tarvitaan multaa, tänävuonna isäntä toi kaupasta oikein luomutaimimultaa.  Yleensä käytän ihan tavallista kukkamultaa niin että sekoitan siihen hiekkaa. Hyvin on aina niinkin onnistunut idätys ja taimien kasvatus.   Mielenkiinnolla seuraan kasvaako tässä paremmin.

Lisäksi tarvitsee puhtaita istutusastioita.Sitten vain multaa kippoihin. Ja siemenet sinne harvakseltaan. Ei ole vaikeaa.


   Sitte pieni loraus vettä.


 Muovit päälle ja ikkunalaudalle.   Yleensä olen luottanut luonnonvaloon, mutta on tuolla sen verran hämärää että....
tänävuonna päätin hifistellä sekä mullan lisäksi valolla. 


Mielenkiinnolla odotan miten tämä hienompi multa ja lisävalo vaikuttavat kasvuun. Tuleeko kasveista tukevampia ja tuottavatko paremmin satoa. Vai onko tästä mitään hyötyä.    Aika näyttää.


Maaliskuussa istutetaan sitten lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti