keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kasvihuoneessa

Kasvihuoneessa vihertää kovin. On siellä jotain tomaatin raakileita mutta pahalta näyttää. Meillä ollut koko kesä niin kylmää,yksi suomen kylmimmistä paikkakunnista,ainakin kesäkuunaikana.

Viiniköynnös ei ole edes kukkinut. Mutta oksat ovat kasvaneet valtavasti pituutta. Mikä yksinäänkin on jo ihanaa.

Huonolta näyttää sato tänävuonna. Mutta ehkä se vielä yllättää. Onhan tässä vielä elokuunloppupuolelle aikaa.

Anopinkieli viihtyy hyvin kasvihuoneessa,on tehnyt vauvojakin.
Muistuttakaas minua että kerron huonekuuseni kuulumisia piakkoin,sille on haaveissa saada pikkuveli,tai sisko jouluksi.

Kasvarissakin haaveillaan jo joulusta. Viritin kattoon valot odottamaan talvea,pimeitä iltoja ja kuumaa kupillista kaakaota. Pakkasesta en tykkää vieläkään yhtään...mutta mutta....

5 kommenttia:

 1. Ihana viherrys! Täälläkin kovin satoa odotellaan. Tomaatteja ja chilejä on kypsynyt jo paljon. Paprikat ja kurkut seuraavaksi.. Ja viinirypäletertutkin pikkuhiljaa suurenevat lupaavasti. Mutta haaveilen jo minäkin jouluvalojen ripustamisesta huoneeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen viidakko siellä tosiaan on. Oi,olen vähän kateellinen sadostasi. Meillä se taitaa jäädä aika pieneksi. Oman pihan herkut on parhaita. Nautihan.

   Poista
  2. Minä saan ensimmäistä kertaa valot kasvariin talveksi. Aiemmin ollut sähköt liian kaukana mutta nyt on tuo kanala vieressä.

   Poista
 2. Toivottavasti saat sadon kypsäksi. Raaoista tomaateistakin voi kai jotain tehdä, mutta itsellä ei ole kokemusta siitä. Niin ja jotenkin ne kypsyvät sisällä sellaisenaankin, jos ne joutuu kerämään pois kasvihuoneesta. Omat tomaatit on kyllä ihan älyttömän hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa sieltä jotain tosiaan saisi. Mutta kyllä sato jää pienemmäksi kuin aiempina vuosina,näitä sattuu.
   Tomaatit onneksi kypsyvät huoneenlämmössäkin ja voi raaoistakin tehdä jotain. Pitää tutustua aiheeseen jos on tarve. Oman maan sato on aina parasta.

   Poista