lauantai 25. heinäkuuta 2015

Eläinten elämää.

Pitkästä aikaa muutama kuva lemmikeistä. Tyttöpuput ja kanat elävät sulassa sovussa samassa kapulassa ja häkissä. Kanat saavat useimpina päivinä nauttia vapaana ulkona olosta.
Bambi poikapupu elää omaa elämäänsä mutta piakkoin kuuluu nips naps ja sen jälkeen voimme toivottavasti yhdistää sisarukset.
Zompi valkea tyttöpupu on oikein seurallinen. Viihtyy sylissä ja tykkää vaihtaa neniä. Porkkana,harmaa tyttöpupu ei viihdy sylissä. Mutta tulee kyllä aina haistelemaan ja tönimään jalkaa. Tykkää harjauksesta ja silityksestä,kunhan ei oteta syliin.
Pupuilla on oma luola maanalla mikä on kanojenkin suosiossa. Kannatti isännän nähdä vaivaa ja tehdä se. Myöhemmin piti vain tehdä kattoluukku sinne sillä sinne alettii  munimaan.
Pupu Porkkana on oikea kaivuri. Häkki täynnä tunneleita ja jatkuvasti on Porkkana kaivamassa. Räjähtävä Zompi Haamuilija ei ole niin innokas kaivamaan mutta siskonsa luolia kyllä käyttää.
Välillä tyttöpuput siirretään Bambin häkkii että saavat vaihtelua maisemiin ja pääsevät tuoreen heinän äärelle.
Talveksi pupuille on vielä tulossa oma eristetty koppi. Kanat kun joutuu olemaan sisällä pakkasilla mutta pupuja ei pikkupakkaset haittaa. Kunnon pakkasilla sitten pääsevät lämmitettyyn kanalaan. Lisäksi maanalaisen luolankin pitäisi pysyä kohtuullisen lämpöisenä heinä ja lumieristeen ansionsta. Toivotaan. Talvella sitten näkee miten käy. Jos ei onnistu pääsevät puput sisälle viileään mutta plussanpuolella pysymään kellariin.
Pojalla,seikkailupupu Bambi Neposella on sitten oma kevyempi häkki vieressä. Pääsee tyttöjen kanssa juttelemaan. Mutta Bambin kuulumisia toiste.
Joku meidän pikkuisista tirpoista on aloittanut muninnan. Sillä kanalasta löytyy minimunia. Normi munamme painaa n. 50g   minimuna n20g.
Hyvin pysytään jo oman kanan munissa. Ei tarvitse ostaa kaupasta.
Neljä kanaa seikkailee pihalla vapaana,kaksi tirppaa vielä vähän arastelevat tätä ja tekevät vain pieniä tutkimusmatkoja. Yöksi kaikki menevät kiltisti omille orsilleen. Paitsi MuuMuu,hän nukkuu ikkunalaudalla. Tapansa kullakin...
Pitkä ja pimeä talvi lähestyy joten siihenkin varauduttava  Aitassa on nyt kuivaheinää  ja lisäksi olemme raivanneet vähän naapurin metsää ()  ja saimme aittaan kivasti koivua ja haapaa kuivumaan.    Lisääkin saa hakea.
Vähän viihdykettä meidän tytöille talvea varten.
Hyvin voivat siis ja uskoisin että ovat ihan onnellisia. Ensimmäinen talvi tälläköörillä pikkaisen jännittää. Mutta eiköhän se hyvin tule sujumaan.
Ja sitten kuvapläjäys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti