sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Suunnittelua ja väkertelyä.

Minähän olen ollut jo pitkään sitä mieltä että joulu tulee kauppoihin aivan liian myöhään. Tälläiset jouluttajat kun tarvitsevat kaikkea pientä jo hyvissä ajoin.

Mutta nyt huomasin että meidän lähikaupassakin oli jotain jouluista tarjoilla. Nimittäin tälläinen askartelutlehti pakaetti.

Pakkohan se oli ostaa. Sillä mie en osaa lasten kanssa askarrella mitään. Itse väkerrän kyllä vaikka mitä. Mutta tämä lasten askartelu tuottaa minulle harmaita hiuksia. Mutta tästä saikin hyviä vinkkejä ja ohjeita. Ja aiotaan ehdottomasti nyt yhdessä askarrella niin saa äitikin opetella.   Ja olenhan minä menossa pian sinne jouluaskartelu kurssillekkin, ties vaikka sieltäkin saisi hyviä vinkkejä.
Postissa kävin hakemassa meille hyvän unen paketteja  ( uusia peittoja ja tyynyjä, niistä enemmän piparkakkutalon puoella)    Niin samalla kysyin että milloinkas joulupostimerkit tulevat myyntiin.
Ja yhtä mallia heillä jo oli!!   Ja ei tässä ole enää pitkä aika, marraskuun neljäs. Tulee heille loputkin mallit myyntiin. Päätin odottaa siihen asti niin on sitten valinnan varaa. Kortithan tuolla jo odottavat...

Huomasin myös tuossa naapurikaupungissa että sinne rakennettiin uusia hyllyjä, juuri siihen kohtaan missä heillä on jouluiset jutut olleet.       

Kesäinen kranssi meidän ovestamme sai luvan lähteä ja tilalle väkersin tälläisen.


Ihan täysin tyytyväinen en ole kyllä tähän. Mutta olokoot nyt toistaiseksi.    Jouluksi tämä pikkuikkuna tarvitsee kyllä ehdottomasti keinumassa olevan tontun.   Jospa minä sellaisen jostain löytäisin.Meidän koululaisilla alkoi syysloma.  Nyt levätään ja rentoudutaan hyvin. Yksi loman suunnitelmista on askarrella lasten kanssa heidän ystävilleen joulukortit.
Minulla on työnalla Muruselle villapuku talveksi. Hihoihin asti sujui hyvin mutta ne eivät oikein onnistuneet ja jouduin purkamaan. Joten villapuku meni nyt hetkeksi lootaan odottamaan että jaksan yrittää uudestaan. Ja täsä välissä kokeilen tehdä Menninkäiselle jouluksi rusettia hiuksiin.  Muillekkin lapsille suunnitelmissa vaikka Poikanen ei aiko kuulema sellaista kaulaansa laittaa, mutta neuvotellaan vähän asiasta vielä.
72 yötä jouluun ja ensiviikon lopussa saattaa jo sataa lunta.


Mutta minun on nyt laitettava joulumietteet pikkuisen taka alalle. Sillä ihan pian on meidän Pirpanan 9vee synttärit ja täytyy tässä välissä järjestää ne juhlia rakasta lastamme. Mutta sen jälkeen voi taas keskittyä jouluun.

4 kommenttia:

 1. Aloin tässä pohtimaan, että suosittelisitko mitään noista askartelulehdistä 3-vuotiaalle ostettavaksi? Vai sopiiko ideat paremmin isommille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, mun tarttee selata noita lehtiä ja katsoa. Enhän mie nyt osaa näin äkkiseltään vastata noin vaikeaa kysymykseen.
   Mutta palaan asiaan.

   Poista
  2. No nyt on lehdet selattu läpi ja sieltä löytyi laidasta laitaan. Osa on selkeästi isommille osa pikkuisille ja osa yhdessä tehtäväksi.

   Poista
  3. Kiitos, pitää laittaa harkintaan sortuuko niihin vai ei...

   Poista