tiistai 22. lokakuuta 2013

Joulukukka projekti jatkuu.

Tänävuonna minulla on siis suuruudenhullut tavoitteet kasvaa itse joulukukkani.   Pelkään kyllä pahoin totaalista epäonnistumista. Mutta toivotaan parasta. Eihän sitä tiedä jos sieltä putkahtelisikin toinen toistaan kauniimpia hyasintteja ja tulppaaneja.        Tästä aiempaan postaukseeni.


Mutta yrittänytta ei laiteta ja kauppareissullani löysin AMARYLLIKSEN sipuleita.    Ja olihan niitäkin saatava multaa.   Toinen on valkoinen ja toinen punainen. Meidän joulunvärimme.


Jos innostuitte niin amarylliksiä kerkiää vielä istuttaa. Niiden kukinta on 6-10 viikkoa istutuksesta.   Ja mitäpäs tässä nyt on jouluun, 8viikkoa.   Aika kuluu hurjan nopeaan.


Mutta yksinkertaisuudessaan, liota sipuleita vedessä parituntia jotta juuret heräävät ja saavat imeä itsensä täyteen raikasta vettä.   Sitten istuta n. 3/4 osaa sipulin syvyydestä.    Kastele kunnolla ja vie valoisalle ikkunalle. Ihannelämpötila on 21 astetta.   ( meillä on öisin vähän viilempää mutta ei anneta sen haitata)


Sen jälkeen niukkaa kastelua, mielellään lautasen kautta. Liian märässä sipuli mätänee, muistakaa tämä jos istutatte itse tai jos ostatte kaupasta.


Sitten vain odotellaan ja katsellaan ja ihmetellään. Ja toivotaan parasta.    Jos nämä miun kaikki sipulit kukkivat niin taitaa riittää kukkasia viemisiksi asti.
2 kommenttia:

  1. Aina sitä kannattaa kuitenkin yrittää!! Jos ei edes yritä, niin ei voi onnistua!! Tsempit kukan kasvatus projektiin.

    Blogissani on sinulle haaste!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Hyvältä ainakin näyttää amaryllikset, sillä pientä vihreää sieltä jo pilkistää.

    Ja kiitos haasteesta, tutustun siihen varmasti kunhan synttärikiireet ( luo suursiivous) helpottavat.

    VastaaPoista