keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kukkasia.

Nyt on joulunkukkaset istutettu.      Ensimmäistä kertaa edes koetan kasvattaa jouluksi hyasintteja itse. En osaa kyllä yhtään sanoa miten tässä käy,    saanko upeita kukkia aatoksi, vai jo reilusti ennen sitä, vai vasta joskus helmikuussa. Vaiko kenties vain mädäntyneitä sipuleita.

Mutta yritetään, sillähän se selviää.                Kesken istutuspuuhien keksin että ostinhan mie punaisten tulppaanien sipuleitakin isonsäkin. Pihalle tarkoitus laittaa ne. Mutta varastetaanpas muutama jouluksikin.


Eli nyt on purkkia ja purnukkaa.    Laitoin näihin hiekan ja puutarhamullan sekoitusta.   Sekä tietenkin hyasintin ja tulppaanin sipuleita.     Vähän fiiliksen mukaan mikä purkki näytti kukalle sopivalta.

Kokeiltaas muutkin, tai jos olette jo kokeilleet niin hyviä vinkkejä saa antaa.


Nyt purkit saivat päällensä huput että pysyvät varmasti pimeässä ja vien ne viileään kellariin, jossa lämpötila pysyy kuitenkin plussan puolella.

Sillointällöin tarttee varmaan lorauttaa vähän vettä. Ja sitten joulukuussa tuon tänne sisälle ja toivon parasta.


Voin suoraan sanoa etten yhtään tiedä mitä olen tekemässä. Mutta kokeilen ja toivonparasta.   Puhtaanvalkoisia hyasintteja jos vielä löytyisi.....tai löytyyhän niitä mutta en etsimällä etsi niin katseltava jos tulee jossain vastaan.


Keittiön puolella ollaan uudistettu ruokapöytää ja osaa tuoleista. Tuli aika kivat. Jos kiinostaa pääset näkemään sen täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti