perjantai 27. syyskuuta 2013

Huovutettuja joulupalloja.

Tälläisiä ihania pikkupalloja innostuin tässä syksyn mittaan huovuttamaan.   Ensin neulalla villaa kiinni styroksi palloon.   Sen jälkeen vedenavulla huovutin vielä tiiviimmäksi.     Oli näissä vähän urakkaa mutta kiva kasa tuli huopapalloja.

Näitä pitää seuraavaksi alkaa jatkojalostaa jouluisaksi koristeiksi.   Ehkä joulupöytään. Ja osaan vain naru kiinni ja roikkumaan.

Lapset kyllä ehdottivat että tekisin niitä valtavasti että voisi olla joulupallo sotaa.  Mutta ihan siihen leikkiin en näitä taida kuitenkaan antaa.
88 yötä jouluaattoon.                        


  Mitä mieltä muuten olette tästä paljon puhutusta joulun kaupallisuudesta ja hössöttämisestä?          Onko joulu oikeasti liian kaupallinen ja vain rahanahneiden juhla?

Minun mielestäni ei.       Oli juhla mikä hyvänsä niin kaupat mainostavat ja yrittävät myydä mahdollisimman paljon.   Ja eikös se vähän niinkuin kauppojen tehtävä ole tehdä niin. Ei olisi kovinhyvää kaupantekoa piilottaa tuotteita ja sanoa että eleköö ostako.


Hössötys ja ressi.   Sen taas mielestäni jokainen tekee itselleen.    Jokaisenhan pitäisi saada laittaa juuri sellainen joulu kuin haluaa.  (paitsi miun ukkoni kun meni naimisiin tälläisen jouluhullun kanssa)

Jos juuri sinun täydellinen joulusi on yksin espanjassa ja tai kotona kynttilänvalossa ilman mitään muuta lettuja syöden. Niin vietä joulu näin ja nauti jokahetkestä.


Mutta jos taas, niinkuin minä. Haluaa hössöttää ja touhuta. Aloittaa joulunvalmistelun jo kesäkuussa ja laittaa ja tehdä.   Niin antaa palaa.   Minä en edes pidä tätä hössöttämisenä.     Vaan haluan tehdä ja tykkään siitä.

Netissä lukee valituksia siitä kuinka on kamala joulu koska on pakko mennä sukuloimaan. Älkää menkö.      Jutelkaa asiasta hyvissä ajoin, pysykää omassa kannassanne.     Varmasti joku ottaa nokkiinsa, mutta ajan kanssa varmasti ymmärtävät.

Jos taas haluatte paljon sukulaisia ympärilleni niin menkää jouluvierailuille ja kutsukaa ihmisiä luoksenne.


Joulussahan on ihaninta että saa tehdä mitä haluaa ja viettää sen niinkuin haluaa.

Vai mitä mieltä olette?4 kommenttia:

 1. Erittäin hyvin sanottu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joulusta pitää nauttia. Ei stressata. Pieni,tai vähän isompi jännitys toki kuuluu siihen.

   Poista
 2. Mä oon kans täysin samaa mieltä!! :)
  Joulusta saa juuri niin kaupallisen, kun itse haluaa. Mutta mä en halua, toki lapsille lahjoja ostetaan, mutta suurin osa joululahjoista tehdään itse ja ainoastaan muutamille ihmisille ostetaan paketteja. Jotain oma tekemiä kuivia kakkuja tai syötävää annetaan sitten useammalle. Lapsille meillä ei osteta pitkin vuotta mitään leluja ym. jos joku tuo, niin asia erikseen. Mutta jouluna jokainen saa meiltä sitten useamman paketin ja synttäreinä myös.
  Mä en kans osaa stressata joulusta, enkä koe sitä pakkona. Mä haluan aloittaa valmistelut hyvissä ajoin ennen joulua, että mä saan mahdollisimman pitkään nauttia siitä tunnelmasta. ;)
  Mieheni on jo jollain asteella tottunut mun joulufiilistelyyn!! :D Joululauluja meillä kuunnellaan vasta marraskuulla, mutta lahjoja ostetaan ja tehdään pitkin vuotta. Jouluruuat mietitään jo hyvissä ajoin valmiiksi.
  Ihana joulu!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana joulu ja ihana joulunodotus.
   Ihana että teilläkin nautitaan joulusta ja joulunoddotuksesta.

   Tokihan minäkin ostan lahjoja,varsinkin omille lapsilleni. Mutta paljon teen myös itse.
   Ja on täälläkin mies jo tottunut vaimon hössötyksiin. Ja 4v Menninkäinen taitaa olla samanlainen höpsö kuin äiti.

   Ihana että löytyy tässä asiassa samoin ajattelevia kuin minä. Vaikka varmasti monen mielestä onkin turhaa hössötystä.

   Poista