perjantai 19. joulukuuta 2014

19. päivän ilta.

Vähän ruokajuttuja sekä ilotulitusta ja joulupaketti.

Päivät vähenevät. Yläkerta missä lasten valtakunta jynssätty ja puunattu joulukuntoon.   Huomenna iso kuvapläjäys sieltä.
Alakerrassa kaaosta senkin edestä. Mutta huomenna ollaan koko perhe kotosalla niin eiköhän sitä alkavan loman kunniaksi siivota yhdessä lopputalo.   ( ja ehkä paistetaan muutama lättynenkin)



Piparkakkupaikkakortit jouluaatoksi tehty. Lupasin lapsille että nämä saada syödä sitten jälkkäriksi.  Jokaiselle on omalla nimellään tehty piparipaikkakortit, mutta niitä en tänne laita joten näytetään näitä jämäpipareita jotka kyllä koristeltu samalla tyylillä.



 Ensin kaulitaan palanen piparitaikinaan. Ja vähän voi maistella siinä samalla, piparitaikinahan on parasta ennen paistamista.


 Sitten piparit, pellille ja uuniin.


 Odotellessa voi sekoittaa pikeerin ( tomusokeria, sitruuna mehua ja kananmunan valkuaista)  valmiiksi.


 Sitten runsaalla kädellä kuorrutustä. Ei tässä kannata säästellä.

Jätä kuivumaan rauhassa.

 Tälläisiä niistä sitten tuli.


Seuraavaksi värjättyä sokerikuorrutetta ja ei muutakuin luovuus valloilleen.


Taas yksi syy odottaa aattoa enemmän.



Ai niin, ainakin Menninkäinen ja Pirpana lapsista ovat tehneet minullekkin joululahjat. Niiden saamista taidan odottaa eniten.

Sitä en tiedä mitä Pirpanalta on tulossa, koulussa olivat tehneet. Menninkäisen lahja on tiedossa ja hän teki niitä useamman. Voi sitä pienen viisivuotiaan keskittymistä ja ahkerointia. Tuli niin ihania.



Suolalohi meni pakkaseen odottamaan aattoa. N. vuorokauden annoin suolaantua jääkaapissa, Sitten tiiviiseen pussiin ja pakkaseen.   Yksi lempiherkuista jouluna.



Sain SJY toisesta paketista tee itse konvehti muotteja.   Käyttöön kyllä pääsivät ja tulee varmasti käytettyä jatkossakin.






Vaikka itse sanonkin niin maku aivan ihana.




Tänään oli kylällämme kuuskaistan laajakaistan avajaisjuhla.    Ilmaista makkaraa, glögiä ja riisipuuroa. Aiemmin oli ilmeisesti ollut myyjiä ja joulupukkikin. Mutta me missasimme nämä liian myöhäisellä menolla.
Mutta tähtäsimmekin ilotulitukseen, ammattilaisten järjestämä ja vautsi vau kun oli upea. Vaikken yleensä niin ilotulituksista välitäkkään oli tätä iloa katsoa.











Illalla tuli vielä tekstiviesti paketista ja uteliaisuus voitti joten olihan sitä pakko lähteä hakemaan samantien.   Kiitos Jouluemo joululahjapaketista. Tämä meni heti kuvaamisen jälkeen aattoa odottamaan.

Miten minä nyt maltankaan tämän jännityksen ja odotuksen kanssa. Kiitos Jouluemo.





Ai niin, päivälläkin tuli yksi paketti Poikaselle. Sekin pääsi kellariin odottelemaan.


On tuo meidän kellari tällähetkellä yksi aarreaitta.

Mutta hyvää yötä ja jatketaan huomenna jutustelua.

Neljäpäivää aikaa saada viimeiset puuhat tehtyä. Jouluressistä ei ole tietoakaan, mutta siivousressi meinaa iskeä.    Isäntä kyllä väittää että se johtuu siitä että minun joulusiivoukseeni kuuluu mm. tapetointi. Mutta se oli ihan pikkuinen seinänpätkä eikä siinä kauan mennyt.  ( Pirpanan huoneen heppatapetti)  Ihan pikkupätkä vain. Neljä vuotaa eikä seinän korkeuskaan ollutkaan siinä kohtaa kuin 220cm

Ni eihän sitä lasketa.

4 kommenttia:

  1. Mulla on kans noita numeronappeja. Ostin viime vuonna Tiimarista just ennen kun se lopetettiin =).

    Graavilohi on mun herkkua ja sitä onkin tullut syötyä kolmissa pikkujouluissa sekä mummolassa, kun oltiin mun kotiseudulla miehen kanssa viime viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltähän nuo minunkin numeroni ovat. Magneetit vain liimasin taustalle.
      Kyllä tuota herkkua mielellään syö muulloinkin kuin aattona.

      Poista
  2. Hyviä kuvia olet ilotulitteista saanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vaikka en siinä häslingissä edes saanut kameran omaa ilotulitteille tarkoitettua ohjelmaa päälle vaan ihan automaatilla mentiin.

      Poista