keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Palasia arjesta

 Ruuanlaittoa


 Autoulua, aina sillointällöin, loppupelissä aika harvoin. Piti vain kuva ottaa kun autossa vaihtui vähän istumajärjestys ja jokainen lapsi siirtyi ns seuraavalle penkkiasteelle. Isompien tyttöjen ja poikien penkeille.  Tuli tilaakin kummasti autoon kun se kaikkein tilaa vievin penkki sai häädön.


 Ihmettelin pitkään että mikä himskutin kuva tämä on ja mistä, ennenkuin tajusin. 6v Menninkäinen oli hetken autossa kameran kanssa kaksin. Crossaritreeniä.   Jotkut pikkuapurit ovat vain sitä mieltä että he haluaisivat just silloin istua ja touhuta siinä crossarin alla ja tuo typerä ihminen vaan veivaa eikä tajua väistää heitä. Kun missään muualla ei voi olla.
Nämä on muutenkin sellaisia höpsöjä seurapupuja. Muka pysyvät kellarissa. Joku Muori vain aina aukausee oven ja huutelee pupupupu, tulkaa leikkimään. Ja pupsithan tulevat. Remonttia, tai tässä on ehkä jo siirrytty huoneen sisustamis ja listoittamis puolelle.  Etenee kokoajan. Vielä ei olla päästy hienostelemaan  mutta kyllä ne siitä asettuu. Piente ja hentoisten taimien hoitoa.


Teetä ja facepuukkailua.
Ja pienten ja vähän isompien kotkottien elämää seuraillen.   Kolme kanasta ja yksi komea kukkopoika orrella.


Mitähän lie oli kanojen mielessä ollut tänäaamuna. Yleensä munat ovat sievästi vierivieren pesässä. Tänään toinen muna oli keskellä kanalaa, ja toinen toisessa nurkassa.

Ja tottakai arkeen kuuluu myös kotitöitä. Siivousta, imurointia ja pyykinpesua. Lasten kanssa ulkoilua, leikkimistä ja touhuamista. Läksyjä ja löhöilyä.   Mutta Pirpanalle, Poikaselle, Menninkäiselle ja Murulle annan edelleen nettirauhan.
Ja arvatkaapa mitä ihanaiset lukijat. Tänään on tasan 9kk jouluaattoon.   Kenenkään on turha mutista että siihenhän on vielä ikuisuus.     Ei ole, 9kk enää.   Paljon kerkiää vielä ennen joulua ja saa nauttia ihanasta ja toivottavasti pitkästä ja lämpimästä kesästä. Tämä Muori tahtoisi jo tuntea tuoreen ruohon ja pehmeän rantahiekan paljaiden varpaidensa alla.    Lämpöä ja valoa.   Salaatti oman pihan aineista tuoreilla oman kanan munilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti