torstai 29. tammikuuta 2015

Vaatehuone

Remontti on alkanut. Ensimmäisenä remontoitiin talon nurkassa täysin kylmänä ollut pikkuhuone uudeksi vaatehuoneeksi.

Täältä löytyi paljon tavaraa kaatopaikalle, Vanhoja patjoja yms mitä oli vain tungettu sinne, kenties jo vuosikymmeniä sitten. Kunto oli yllättävän hyvä mutta kaatopaikalle päätyivät.       Jotain verhoja kyllä käytin 95 asteen pesussa ja pääsivät kaappiin odottamaan mekkotehtailua.20 asteen pakkanen näkyy eristämöttömissä seinissä ja katossa mutta puut ovat täysin terveet, ihana puhdas tuoksu, ei kosteutta tai mitään muitakaan ikäviä yllätyksi.

80 vuotta sitten osattiin rakentaa.
tilasta tulis siis hyvin yksinkertainen, ei kaunis. Mutta lämmin ja toimiva. Eristelevyt seiniin ja hyllyt paikoillaan. Alkuperäinen käsittelemätön lankkulattia sai jäädä edelleen koskemattomaksi.

Vanhat vaununi, missä minä ja kaikki lapseni olemme vauvana nukkuneet piti ensimmäisenä saada paikalle. Odottelemaan lapsenlapsia, näistä en luovu vaikkei juuri nyt olekkaan käyttöä itsellä.


Sitten alkoi se vanhan vaatehuoneen siivous.   16 neliötä oli ennen tilaa. Karsia sai hyvin rankalla kädellä. Mutta kaikki tarpeellinen mahtui uuteen n. 3,5 neliön tilaan.    Ja paljon tavaraa lähri roskiin ja kierrätykseen.     Kyllä teki hyvää.

Aivan valtava kaaos koska tavarat mitkä ennen olivat hyllyillä olivat nyt lattialla koska kierrätettiin täältä vanhat hyllyt uuteen vaatehuoneeseen, tai varastokoppi se ennemminkin on.
Näistä tiloissa siis tulee lapsille alkovit, hommaa on muta luotan siihen että lopputulos on ihana.


Vielä muutama säkki odottaa vaatteita hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi.


Uusi varastokoppi, täynnä mutta kaikki mahtuivat sulassa sovussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti