lauantai 10. tammikuuta 2015

Remonttia ja käsitöitä.

Puuhakas vuosi tulossa.  Olemme Ukko Kullan kanssa päättäneet että ensivuonna kaikkki läheisemme saavat itsetehtyjä joulahjoja.     Eli paljon on käsillä näpräämistä tiedossa. Pääosin minun vastuullani tämä homma.


Ja jotta Ukko Kulta ei pääse liian helpolla päätimme että  nyt on korkea aika tehdä meidän ongelmallisille ja liian ahtaille lastenhuoneille jotain.    Tai lastenhuoneet ovat kyllä tilavat. Mutta neljä lasta, kolme tyttöä ja poika,  ( Ja lisäksi lainalapset joille on myös löydyttävä nukkumatilaa ja omaa tilaa, ja taattava omillekkin lapsille rauha vaikka talon lapsimäärä tuplaantuukin hetkittäin ) Ja kaksi huonetta jotka on mahdoton jakaa helpolla. Lähinnä tuo tyttö ja poika sekä lähestyvä teini ikä tuottavat päänvaivaa jo nyt äidille ja isille.

Mutta aikamme asiaa tuumailtuamme tulimme siihen lopputulokseen että nyt alkaa remppa. Tai siis nyt alkoi sen suunnittelu. Varsinaisen remontti alkaa vasta keväällä ja tarkoitus on saada kesäloman aikana suurimmalta osaltaan tehtyä ja jouluun mennessä olisi täysin valmista.  Jos vain aika ja raha riittää.   Kesällä lomalla siksi että yläkerrasta on ainakin puolet osan aikaa käyttökiellossa ja kesällä meidän lapset nyt muutenkin asuvat puolet ajasta ulkona.   Ei menetetä hermoja toisiimme ihan kokonaan.

Mutta sitä ennen on saatava Kapula valmiiksi,   Kapula  =   kanala ja pupula.   Meille tulee vihdoinkin lemmikkejä, kanoja ja pupuja.     Niille on nyt rakenteilla lämmitetyt ja eristetyt sisätilat ja kunhan maa on sula saavat vielä tilavan ulkohäkin. Ja eläimetkin siis tulevat vasta sen jälkeen.

Eli eiköhän meillä puuhaa riitä ja ensijoulu tulee ehkä vähän liiankin nopeasti.

 Tässä siis yläkerran aula.   Nuo neljä takareunan koloa ovat tällähetkellä "vaatehuone" eli siis se tila minne tungetaan kaikki se muu tavara mille ei ole muutakaan paikka.    Yksi remontin isoimmista urakoista onkin varmasti tyhjentää se.   Näihin koloihin siis tulee alkovit lapsille,   koko n. neljä neliötä. ( yhteensä siis  n. 16 neliötä)
Eli tyhjäys, lisää eristettä, paneelit kattoon ja seinien levyttäminen, maalaus ja lattia.   Samoin nykyiset huoneet saavat uudet maalit pintaansa.

Harmaa lattia, päävärinä valkoinen. Jonkunverran joulunpunaista joukkoon.  Huoneista tulee lähes identtiset.


Ja noihin huoneisiin tulee sitten vierassängyt sekä yhteistä puuhatilaa lapsille. Yläkerta on siis lasten valtakunta.           Tuossa piirustuksessa ei  nyt näy mutta lisäksi yläkerrassa on kylppäri vessalla sekä tilavahko aula.


Eli nyt on siis suunniteltu ja laskettu budjettia, mitä halauisimme ja mihin meillä on varaa. Mistä voidaan luopua ja mitä on ehdottomasti oltava.   Mitkä asiat ei ole niin justiinsa, ja mitä kannattaa olla.


Yleensä suosin kierrätyst ja tuunausta. Mutta nyt se ei olekkaan ihan niin helppoa koska kaikkea tarvitsee neljä kappaletta. Ja samanlaista.     Patjat tulevat aina ehdottomasti uusina. Niistä en tingi.   
Mutta onneksi tässä on vielä hetki aikaa suunnitella ja bongailla.
Suunnitelmat elävät vielä.

Mutta ennenkuin päästään lastenvaltakunnan kimppuun on saatava Kapula valmiiksi.       Tilat on nyt eristetty ja hetken aikaa seurataan miten siellä lämmöt pysyvät. Sillä välin voidaan väkertää pesäkoppeja kanoille ja pupuille.

Jos kapula pysyy lämpimänä, heitetään vain levyt seiniin. Mutta jos on kova vilu niin sitten lisää eristettä.     Tämä on siis harjoitustalvi ilman eläimiä.

Eläimillä on oma ikkuna että saavat luonnonvaloa, luukut mistä pääsee sitten ulos.   Toivotaan että onnistumme tavoitteessamme saada onnellia kanoja ja pupuja.    Sähköt tänne toki myös tulee.Nämä hetket ovat niin ihania, ulkoiltu ja puuhailtu. Lapset nähneet kavereitaan.  Lapset syövät vohveleita telkkarin ääressä ja äiti saa hetken hengähtää neulomuksen kanssa.

4 kommenttia:

 1. Ooh. ...on teillä isot rempat siellä, suunnitteilla ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa jonkinverran tulossa työtä. Aika paljonkin. Mutta mutta. Lopputulos on toivottavasti vaivan arvoista.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat. Ei tule teille tylsää tänäkään vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule ei. Puuhaa riittää vähän liikaakin. Mutta ei pääse tylsistymään.
   Nyt on suunnitelmat tehty ja rahoitusmietitty ja kovasti jo odotellaan että pääsisi aloittamaan.

   Poista