perjantai 2. lokakuuta 2015

Myrsky riehuu ulkona

Tuulee ja tuivertaa. Mutta ei haittaa meitä.
Elukoilla on kaikki hyvin. Häkki suojaisessanpaikassa ja pääsevät sisälle.
Meillä pelataan lautapelejä ja leikitään kummitusleikkejä. Mie neulon.
Kynttilät valaiset kotia ja puuhella lämmittää kodin. Siinä lämpiää teevesikin ja isännälle pannulaffeet. Ei ole mitään hätää ja voidaan hyvin vaikkei ole sähköjäkään.

Ja aina voi kietoutua kirpparilta löytyneeseen ihanaan neulottuun vilttiin.

Ainut mikä pikkaisen harmittaa on se että valon puutteen takia en pääse maalaamaan ruokapöytää. Mutta ennättääpä tuota myöhemminkin.

Onneksi voi aina neuloa.
Harrastuksia kyllä nyt vähän rajoittaa tohtorin toteama rannekanavan ahtautuma. Pientä venyttelyä ja yöksi lasta tukemaan. Aika näyttää miten käy.
Mutta neulomiskieltoa ei tullut. Hionta hommat jää isännälle koska tärinä pahentaa ranteen kipuilua.

9 kommenttia:

 1. Meilläkin tulet uunissa ja kudon, sähkötkin pelaa. Tuo rannekanavajuttu on ikävä. Toivottavasti paranee pian. Mukavaa iltaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, aika pyllystä tämä on yöllä varsinkin kipuilee. Koetettava lepuuttaa nyt ja saada kuntoon. Mukava tapa viettää iltaa näin,oikein mukavaa iltaa teillekkin.

   Poista
 2. Meillä lämpeni leivinuuni jo päivällä, jottei tule kylmä, kun sähköt menee. Ollaan nautittu nyt jo kuusi tuntia kynttilöiden valosta, koska sähköt on poikki. Niin kivan hämärää, ja itsekin hajin käsityön että pääsee neulomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tuuli riepottelee useampaakin taloutta. Onneksi on kynttilöitä ja kaikkea muutakin ajanvietettä tarvittaessa. Toivotaan vain että sähköt palaisivat kaikille yönaikana ja että suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin.
   Me kyllä pärjätään ilman sähköjä. Mutta naapurissa olevan kerrostalon mummoilla ja papoilla saattaa olla hankalampaa.

   Poista
 3. Täällä tulee, mutta myrskystä ei voi puhua.. ehkäpä ei tänne etelään iske niin suurella voimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taitaa tosiaan olla lievempänä. Täällä keskisuomessa pelastuslaitoskin on pyytänyt pysymään sisällä. Mutta eiköhän tuo yönaikana laannu.

   Poista
 4. Mistä tuo ihana olohuoneen pöytä on valmistettu ?

  VastaaPoista
 5. Mistä tuo ihana olohuoneen pöytä on valmistettu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osittain itsetehty. Arkku on talon vanhoja peruja, se on siis useamman kymmenen vuotta vanha. Pesin ja öljysin sen. Lisättiin pyörät alle ja tehtiin kansi päälle missä on peiliä ja lasi

   Poista