lauantai 26. lokakuuta 2013

Kasseja siellä, kasseja täällä.

Miehän olen aina väittänyt etten osaa ommella mittään kasseja ja katsellut katteellisena muitten tekeleitä.

         Miten väärässä mie olinkaan.....         


Tässä viikolla iski sellainen olo että mie tarviin joulukassin. Sellaisen mukavan käsilaukun tapaisen mihin voi kauppaan lähtiessä piilottaa kukkaroa yms ja ostoslistoja ja lahjalistoja.

           Mutta mistäs mie sellaisen saan???  


     Menin kangaskauppaan ostamaan nappeja villapukua varten ja ohoh, alekorissa oli ihanaa jouluista kangasta.   Sitäkin tarttui mukaani.
Ja illalla jo leikkasinkin kankaita ja soitin miehelle että hae vetoketjuja.

Sitten vain ompelukone esille ja surrauttelemaan.    Ja sehän oli niin kivaa ja helppoa puuhaa että kasseja syntyi useampikin.    Yksi kassi ja pieni pussukka jäävät itselleen. Loput lähtevät lahjoiksi.












Kassit on vuoritettu, ja niissä on vetoketju.  Nyt voin kyllä sanoa että olen tyytyväinen työnjälkeen ja yllättänyt siitä että osasinkin.  Tässä tarttee melkein lähteä kauppaan että saa uutta kassia käyttää.
Ja niin kyllä tartteekin hakea lisää kankaita sillä lapsetkin ihastuivat näihin ja tilasit omat.





           

Me saatiin eteisiin kattoikkuna ja oma tähtitaivas.      Tää on aivan ihana,  meillä kuljetaan jokapaikkaan eteisaulan kautta. Tähdet katossa antavat sinne ihanan tunnelmavalon eikä oikeaa valoa edes tartte käyttää kun tämän valossa näkee hyvin kävellä.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Joulukukka projekti jatkuu.

Tänävuonna minulla on siis suuruudenhullut tavoitteet kasvaa itse joulukukkani.   Pelkään kyllä pahoin totaalista epäonnistumista. Mutta toivotaan parasta. Eihän sitä tiedä jos sieltä putkahtelisikin toinen toistaan kauniimpia hyasintteja ja tulppaaneja.        Tästä aiempaan postaukseeni.


Mutta yrittänytta ei laiteta ja kauppareissullani löysin AMARYLLIKSEN sipuleita.    Ja olihan niitäkin saatava multaa.   Toinen on valkoinen ja toinen punainen. Meidän joulunvärimme.


Jos innostuitte niin amarylliksiä kerkiää vielä istuttaa. Niiden kukinta on 6-10 viikkoa istutuksesta.   Ja mitäpäs tässä nyt on jouluun, 8viikkoa.   Aika kuluu hurjan nopeaan.


Mutta yksinkertaisuudessaan, liota sipuleita vedessä parituntia jotta juuret heräävät ja saavat imeä itsensä täyteen raikasta vettä.   Sitten istuta n. 3/4 osaa sipulin syvyydestä.    Kastele kunnolla ja vie valoisalle ikkunalle. Ihannelämpötila on 21 astetta.   ( meillä on öisin vähän viilempää mutta ei anneta sen haitata)


Sen jälkeen niukkaa kastelua, mielellään lautasen kautta. Liian märässä sipuli mätänee, muistakaa tämä jos istutatte itse tai jos ostatte kaupasta.


Sitten vain odotellaan ja katsellaan ja ihmetellään. Ja toivotaan parasta.    Jos nämä miun kaikki sipulit kukkivat niin taitaa riittää kukkasia viemisiksi asti.








sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pa Pa Paketti.

Oli kuulkaas aikamoinen yllätys kun sain paketista saapumisilmoituksen kännykkääni.   Lähdin pakettia hakemaan ja luulin sitä ihan toiseksi paketiksi. Joten yllätys olikin aikamoinen kun paketti oli paljon isompi kuin luulin. Se saikin epäilemään että tämä on jotain aivan muuta.     Ja sitähän se olikin.


Nimittäin joulureki paketti, jo toinen sellainen ihanuus    (  vielä kolmas on tulossa)     Täältä voi uteliaat käydä kuikkimassa lisätietoa     jouluystävä     Tällevuoteen on jo liian myöhäistä osallistua, mutta on tämä niin ihana joulumielen nostattaja että kannattaa muistaa  ensivuonna.



Mutta nyt pääasiaan, eli pakettiini.  Paketti oli iso ja sisältö todella runsas. Tykkäsin kovasti.



Suloinen tonttukuva paketin päällä.



 Ja sisältä ei löytynyt yhtä, tai kahta vaan kokonaiset kolme pakettia ja joulukortti  ( jo toinen tällevuotta, mutta onpa niitä tullut itsekkin pari lähetettyä jo )





Tälläiset pienet eriparisukat omaava apuri yritti kovasti auttaa avaamisessa ihan yhtä uteliaana kuin äiteensä.




Ensimmäisestä paketista löytyi muffinivuokia. Värit ihanan syksyiset ja uskoisimpa että nämä tulevat käyttöön parinviikon päästä Pirpanan synttärijuhlissa, sopivat nimittäin väreiltään loistavasti sinne.
Sekä Tallipihan Jouluteetä. Mikä ihana tuoksu ja maku.   Teetä minulla kuluukin, varsinkin hyvää teetä.



 Paketista numero kaksi löytyi iso ja paina   ruukku?  Oli ensiveikkaukseni. Mutta sen sisällä olikin kynttilä.   Ihana, kiitos.


 Ja kolmannesta paketista löytyi iso piparkakkumuotti sekä muffinin koristelu setti.   Olenkin tälläisiä monesti katsellut kaupassa. Mutta ei vain ole tullut ostettua. Joten oli aivan ihana yllätys saada lahjaksi tälläinen. Enää ei tartte arpoa ja veikkailla että ostanko vai en. Kun nythän nämä minulla ovat.

Poikanen näitä jo testailikin tänään ja hyvin toimivat ja sai keksejä koristeltua.
















Iltasella piti tulet kynttilään laittaa.      Kiitos salainen jouluystäväni.  Paketti oli aivan ihana ja siitä on minulle iloa pitkäksi aikaa.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Voihan koristeet.

Kaupungissa oli viimevuoden joulukoristeita toooosi hyvässä alessa.
Mie en vain kyennyt ohittamaan niitä.

torstai 17. lokakuuta 2013

Ensilumi








Sininen hetki,  kynttilöitä, tulet takassa,  lasten leikit ja riemu.      Hiljaisuus ja puikkojen kilinä.

  Ensilumi on jokavuosi yhtä ihmeellinen ja hämärän laskeutuessa koittaa taianomainen hetki.   Jouluiset muistot ja haaveet valtaavat mielen.
Joulu on kokoajan lähempänä. Tänään paketoitiin Murusen kanssa taas muutama lahja.

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Korttitalakoot.

On tämä lomalla olo kiireistä kun ei kerkiä edes blogia päivittää,  70 yötä jouluunkin hurahti ohi ihan huomaamatta.  (kaupungissa lasten kanssa käydessä)


Ne ns. viralliset joulukortit meidän perheeltä väkersin jo hetki sitten ja odottavat kuorissaan lähettämistä.

Mutta pitihän lapset päästään vielä valloillee, ja siihen hetkeen sopi loistavasti lomamaanantai.


Korttitarpeet esille, vähän keskustelua siitä että mitä tekevät ja kenelle.  Ja siinähän vierähti useampi tunti. Pikkuinen Murusemmekin (1v5kk)   teki oman osansa.  Välillä syötiin ruoka ja otettiin päiväunet minkä jälkeen taas jatkettiin.














Ja saivat muutes valtavan pinon kortteja aikaiseksi. Nyt tulee muistettua niin kavereita, joulupukkia kuin sukulaisiakin.


 
 Murusen kortit.


 Pirpanan kortit.



 Poikasen kortit


Ja Menninkäisen kortit.








Kaupungista tarttui mukaan ihanat pallovalot keittiöön ja punainen pitsipurnukka.




Nyt on myös linnuille ruokintapaikka kunnossa ja kova kuhina siellä käykin.   Näitä on kiva seurata aamuisin teekupposen ääreltä.